Rakastatko erilaisten listojen tekemistä?

Kukapa ei! Omassa plannerissani on aivan oma osionsa erilaisille listoille. Kirjoitan osioon vain sellaisia listoja, joita uskon joskus vielä tarvitsevani eli kauppalistat menevät edelleen post-it -lapuille. Jos listaa täytyy päivittää, osiossa on reilusti tilaa tehdä vaikka uusi versio siitä.

Kun kirjoitat listat ylös, jäljennät ne myös alitajuntaasi. Mielesi tekee töitä, kun mietit listattavia asioita ja joskus se tekee töitä vielä paljon myöhemminkin kun mieleen tupsahtaa asioita, jotka olisikin hyvä vielä lisätä sinne listalle!

Omassa plannerissani on muun muassa nämä hyötykäyttöön tehdyt listat:

  • Lahjat (annetut ja ideat)
  • Lasten vaatetarpeet ja koko
  • Kodin mittoja (esim. Matot, verhot, petivaatteet)
  • Kupit ja kulhot (kokomitat)
  • Luettavat kirjat
  • Pakkaa mukaan -lista

Listoja voi tehdä myös haastamaan itseä tai oman hyvinvoinnin tueksi tekemällä ns. bucket list tyyppisiä listoja. Bucket list:n tarkoitus on tehdä hauskoja tehtävälistoja johonkin teemaan liittyen, esimerkiksi vuodenaikaan, matkusteluun tai vaikka parisuhteeseen.

Oman hyvinvoinnin tueksi voit miettiä listoja asioista kuten “Parhaimmat keinot stressin lievittämiseen”, “Näin rentoudun” tai “Mielenkohotus alakulosta”.

Mitä hyötyä listoista on?

Kirjoittamalla asialistat konkreettisesti ylös vähennät muistisi kuormitusta. Kun asiat ovat tallessa kirjallisesti muualla kuin vain mielessäsi, voit tarvittaessa ottaa ne esille ilman että mietit ja muistelet listoja uudelleen mielessäsi. Esimerkiksi jos plannerisi kulkee aina mukanasi ja olet ostoksilla, mutta et muista mitä vaatehankintoja lapsillesi pitikään tulevalle kaudelle hankkia, voit nopeasti tarkistaa asian plannerisi listalta. Tai jos olet lähdössä matkalle, on plannerissasi jo olemassa hyvä runko mukaan pakattavista tavaroista. Keskellä ruuhkavuosia voi näistä neljästä listasta olla apua arjen eri tilanteissa.

Bucket list -listoja tehdessä saa unelmoida ja haastaa itseään. Sen lisäksi että niitä on hauska miettiä niitä on vielä hauskempi saavuttaa. Listalla todennäköisesti on sinulle täysin uusia tai vähemmän tuttuja asioita, joista syntyy hienoja uusia muistoja. Muistathan myös tallentaa muistot bucket list -saavutuksistasi planneriisi!