Neljä ruuhkavuosia helpottavaa listaa

Ruuhkavuodet eli aika elämästä kun se täytyy työurasta, pienista lapsista, harrastuksista, parisuhdeajasta ja omasta ajasta. Ruuhkavuodet alkavat viimeistään siinä vaiheessa kun päiväkoti-ikä on saavutettu ja molemmat vanhemmat ovat työelämässä.

Hyvä runko Pakkaa mukaan -tavaroista

Lomalle lähtö, viikonloppureissu mummolaan, yökyläily kaverille tai päiväkotirepun sisältö. Kotoa lähdetään joskus lyhyelläkin varoitusajalla, joten kaiken hopun keskellä voi vilkaista sitä pakkaamisen peruslistaan planneristasi ja varmistaa että ainakin ne tavarat tulevat mukaan.

Pakkaa mukaan -listoja voi olla myös eri kausille vuodenaikojen mukaan tai loman pituuden mukaan. Nämä listat helpottavat myös työnjakoa pakkaamisen vastuusta kun myös puoliso voi käyttää listaa, mikäli hän ei normaalisti huolehdi mitä matkalle tarvitaan mukaan.

Suosikkiruokalista kiireisiin päiviin

Suosikkiruokalista on pelastus iltoihin tai kauppareissuihin, kun pää lyö tyhjää vaihtoehdoista. Olen myös huomannut, että listaamalla ihan kaikki vaihtoehdot, ihan niistä valmiista eineksistä aina kastikevaihtoehtoihin saakka, voi nopeammin muodostaa ruokalistat useammallekin päivälle.

Lyhyiden tehtävien lista

Tee lyhyiden tehtävien lista tehtäviä joiden tekemiseen menee maksimissaan 15 minuuttia. Lista voi koostua esimerkiksi kodin pienistä askareista, jotka auttavat ylläpitämään järjestystä tai siisteyttä jollain tavalla. Näin ollen varsinaisena siivouspäivänä ei ole edess ylitsepääsemätöntä urakkaa, kun pitkin viikkoa on tehty pieniä ylläpitotehtäviä. Osallista myös lapset pienten kodinaskareiden tekemiseen, miettimällä myös heille sopivia tehtävälistoja.

Kun tylsyys iskee

Lapsi roikkuun jaloissa eikä keksi mitään tekemistä juuri kun olisi ruuanlaiton aika tai jokin muu välttämätön askare pahasti kesken tai on vapaapäivä ja olisi ihana tehdä jotain yhdessä. Kokoa näitä hetkiä ja päiviä varten lista aktiviteeteista, joita voit antaa lapsellesi tai joita koko perhe tai toinen vanhemmista voi tehdä lapsen kanssa yhdessä.